Parlamenttikirjasto

perjantai 1. syyskuuta 2017

Syksy saa ja sen mukana koittaa uusi aika kirjastossa

Kuva: Heikki Rajala / Eduskunta 
Meille kesän lapsille syksystä puhuminen on aina aavistuksen kivuliasta – aivan kuin ajan kulku pakottaisi meidät joka vuosi totuuden eteen tunnustamaan vuoden kierto todeksi ja arki alkavaksi.

Tänä vuonna on hieman toisin ja syksy tuo mukanaan paljon uutta ja entistä ehompaa. Näin syksyn hämärä ja kellastuvat lehdet tuovat mukanaan paljon pitkään odotettua ja kauan kaivattua kirjastolle ja koko eduskuntayhteisölle.Eduskunta aloittaa työnsä uudessa täysin remontoidussa talossa, joka tulee taatusti herättämään kiinnostusta pitkään sekä meillä että muualla. Peruskorjaus on nimensä mukaisesti ollut erittäin perusteellinen ja mittava hanke, jonka valmistuminen on todellinen juhlahetki. Monelle uusi talo on kokonaan ennen näkemätön kokemus ja peruskorjausta edeltävän ajan muistaneille varmasti suuri elämys.

Kirjastonkin henkilökunnalle peruskorjauksen päättyminen merkitsee monien väliaikaisratkaisujen päättymistä. Syyskuun aikana kirjaston henkilökunta on taas pitkästä aikaa saman katon alla, mikä on omiaan helpottamaan monia työprosesseja ja tiedonkulkua. Lisäksi kirjasto saa käyttöönsä Aurorasalin, johon voimme syksyn aikana siirtää opetustarjontamme.

Kirjaston aineistotietojärjestelmä Selma siirtyy käytettäväksi kansalliselle Finna –alustalle, mikä tuo tiedonhaun moderniin, responsiiviseen ja käyttäjäystävällisempään aikaan. Taustalla on edelleen samat aineistotiedot, joita kirjaston kokoelmapalvelut ovat vuosikymmenten ajan tietokantaan tuottaneet. Ajan myötä Eduskunnan kirjaston Finnaan on tarkoitus liittää myös muita aineistopalveluita.

Kirjastolle rekrytoidaan myös uutta johtajaa, mikä on aina mielenkiintoista sekä henkilökunnan että koko kirjastoalankin kannalta. Eduskunnan kirjaston on yksi alan tunnetuimmista instituutioista ja sen johtajan rekrytointi puhuttaa varmasti sekä kirjastoalalla että muualla julkishallinnossa.

Elämme siis poikkeuksellisen mielenkiintoisia aikoja!

Antti Virrankoski

Ei kommentteja: