Parlamenttikirjasto

torstai 22. kesäkuuta 2017

Kesä kaikilla – niin myös kirjastolla!

Valokuva Heikki Rajala / Eduskunta 
Samalla kun kevätkauden istunnot eduskunnassa vähitellen päättyvät, alkaa kirjastossakin hieman toisenlaiset ajat ainakin äänimaailman osalta. Istuntokuulutusten loppuminen on kirjaston henkilökunnalle ja asiakkaille varma merkki kesän koittamisesta.

Juhannuksen jälkeen kirjaston aukioloajat muuttuvat siten, että olemme maanantaista perjantaihin avoinna yhdeksästä varttia yli neljään. Kesälauantaisin kirjasto on suljettu. Kokonaan uksemme ovat ummessa 17. heinäkuuta alkaen aina heinäkuun loppuun saakka, minkä jälkeen jatkamme edellä mainituilla kesäaukioloajoilla elokuun loppuun saakka.

Kesälläkään kirjasto ei kuitenkaan täysin lomaile vaan paikalla oleva henkilökunta palvelee eduskunnan sisäisiä tiedontarpeita.

Kesän aikana valmistaudumme myös syksyllä tapahtuviin muutoksiin, joista erikseen mainittakoon kirjaston siirtyminen kansalliseen Finna –palveluun. Finnan myötä kirjaston nykyinen ja pitkään palvellut kokoelmatietokanta Selma siirtyy vähitellen historiaan.  

Syksyllä parlamenttityö siirtyy peruskorjauksen jäljiltä takaisin Eduskuntataloon, mikä on sekä kansanedustajien, virkakunnan että varmasti myös monen muun kansalaisen kannalta yksi maamme juhlavuoden odotetuimmista tapahtumista.

Mutta ensin vietämme sen kaikkein odotetuimman suomalaisen eli Suomen kesän.

Oikein valoisaa ja lämmintä kesää kaikille Parlamenttikirjaston lukijoille!

Antti Virrankoski 


Ei kommentteja: