Parlamenttikirjasto

perjantai 26. huhtikuuta 2013

@EdariFi - ajankohtaista tausta-aineistoa oikeudesta, politiikasta ja yhteiskunnasta


Sosiaalisen median rytmi on jatkuvasti tiivistynyt. Viime aikoina tunnetummaksi verkossa tiedottamisen välineeksi on noussut Twitter. Väitetään, että innokkaimmat verkossa liikkujat ovat jo siirtyneet Facebookista Twitteriin. Eduskunnan kirjastossa teemme nyt oman avauksemme nopeampaan ja ajankohtaisempaan tiedonjakeluun avaamalla Twitterissä tilin tunnuksella @Edarifi.

EdariFi kokoaa oikeuteen, yhteiskuntaan ja politiikkaan liittyviä ajankohtaisia linkkivinkkejä. Kokoelmistamme löytyvien julkaisujen lisäksi nostamme esiin aiheisiin liittyviä lehtiartikkeleita, viranomaisten julkaisuja ja tapahtumia. Kokemuksemme mukaan Twitterissä voimme toimia muita tiedotuskanavia nopeammin ja kevyemmin ja laajentaa tarjontaa kirjastosta löytyvistä julkaisuista kiinnostaviin sisältöihin. 
 

Blogista pikavinkkeihin

Eduskunnan kirjastossa olemme olleet aktiivisesti mukana sosiaalisessa mediassa jo vuosia. Parlamenttikirjasto –blogia olemme kirjoittaneet vuodesta 2007. Kirjoitettu on kirjastoaiheista, mutta myös oikeuteen, politiikkaan ja yhteiskuntaan liittyvistä aiheista etenkin tiedonhaun näkökulmasta. Facebookissa kirjasto on kerännyt lähes 800 fania.

Twitter on kiinnostanut kirjaston verkkopalvelutiimiä jo pidempään. Palvelun käyttöönotto liittyy osittain aiemmin julkaistuun Ulkoisten asiakkaiden palvelustrategiaan 2011-2015. Siinä verkkopalvelujen tavoitteiksi nostettiin erityisesti kirjaston aineistojen tunnetuksi tekeminen ja asiantuntemuksen monipuolisempi hyödyntäminen. Twitterissä ajankohtaisia ja kiinnostavia sisältöjä voidaan nostaa esiin nopeammin, sisältöjä voidaan esitellä kirjaston aineistoja laajemmin ja julkaisuja voidaan esitellä valikoiden.
 

Ajankohtaisia vinkkejä oikeudesta, politiikasta ja yhteiskunnasta

Eduskunnalla on ollut jo pidempään yleinen tiedotuskanava Twitterissä. EdariFi täydentää osaltaan myös eduskuntaan liittyvää tiedotusta nostamalla esiin ajankohtaisiin teemoihin liittyvää tausta-aineistoa, kuten kirjallisuutta, artikkeleita, raportteja ja mietintöjä. Näin voimme toimia luontevana ja ajantasaisena tietotukena päättäjille, tutkijoille, opiskelijoille, virkamiehille - ja politiikasta kiinnostuneille kansalaisille.

Twitter-palvelu julkaistaan virallisesti tänään 26.4.2013. EdariFi:n julkaisemat vinkit löydät päivittäin myös kirjaston verkkosivuilta. Twitter-tiliin EdariFi ja sen vinkkien selailuun pääsee laajemmin myös esimerkiksi googlaamalla hakusanoilla ”Twitter Edarifi”.  Jos Twitterin uutistarjontaa haluaa seurata laajemmin, ohjeita aloittelijoille löytyy esimerkiksi seuraavasta osoitteesta: http://jml.kapsi.fi/jussi/2009/08/07/twitter-opas-vasta-alkajille/

Käyttäjät voivat myös kommentoida vinkkejä ja otamme mielellään vastaan asiakkailtamme vihjeitä EdariFi:ssä jaettaviin vinkkeihin. Twitter-toimituksesta vastaavat Pauliina Ruusu ja Heikki Rajala. Heille palautetta ja sisältövinkkejä voi lähettää osoitteella:kirjasto@eduskunta.fi tai viestimällä Twitter -palvelun sisällä.
 
- Päivikki Karhula & Heikki Rajala

Linkkejä:

Twitter Wikipedian mukaan

@EdariFi - Eduskunnan kirjaston Twitter -palvelu

Kirjaston tiedote Twitter -palvelun käyttöönotosta

 

Ei kommentteja: