Parlamenttikirjasto

maanantai 23. huhtikuuta 2012

Matkalla Postitaloon

Eduskunnan kirjaston muutossa ollaan juuri nyt siinä vaiheessa, että suljetun kirjavaraston aineisto on siirretty Konalan varastoon ja kirjasto sulki lauantaina 21.4 ovet yleisöltä Aurorankadulla. Seuraavaksi vuorossa on henkilökunnan tavaroiden sekä avokokoelmassa ja lukusalissa olevan aineiston siirto Postitaloon, jossa kirjasto taas avautuu yleisölle kesäkuun alkupuolella.

 Kirjastossa päätettiin ennen muuttoa, että pyritään dokumentoimaan muuton eri vaiheita kuvin ja videoin ja hyödyntämään tätä materiaalia myös muuttoviestinnässä. Tähän mennessä muutamia videoita ja kuvia on myös julkaistu kirjaston sivuilla, Facebookissa ja YouTube:ssa. Ylipäätään kuva- ja videomateriaalia on syntynyt kohtuullisesti, mutta muiden kiireiden takia aineiston valikoiminen, editoiminen ja julkaiseminen on jäänyt suunniteltua vähäisemmäksi. Kuvaaminen jatkuu kuitenkin edelleen ja uskon myös, että tätä aineistoa tullaan hyödyntämään jatkossa eri muodoissa ja yhteyksissä.

Nyt kun kirjasto on sulkenut vähäksi aikaa ovensa itselläni alkaa työhuoneeni perkaaminen siitä aineistosta, joka ei lähde mukaani Postitaloon. Tässä riittää työtä, sillä olen keräilijä luonteeltani ja heitän pois tarpeetontakin tavaraa vasta pakon edessä. Tein jo helmikuussa karsintaa huoneeseeni vuosien varrella kertyneestä ylimääräisestä atk-roinasta. Siitä video tämän maanantain kevennykseksi.

Olen myös koonnut Picasa -kansioon joitakin kuvia muuton ympäriltä tähän mennessä tallennettua. Mukana on myös kuvia Postitalosta, mutta sisätilojen kuvia kansiossa ei juurikaan ole. Tämä johtuu siitä, että tilojen kunnostus on viivästynyt (erityisesti kirjastosalin osalta) ja on niin sanotusti edelleen vaiheessa, kuten kansion viimeisestä kuvasta käy ilmi. Mutta tältäkin osin kuvamateriaalia on luvassa lähitulevaisuudessa ja uskon myös, että kesäkuun alkupuolella päästäämään avaamaan Postitalon tilat myös asiakaskäyttöön.

Heikki Rajala

Ei kommentteja: