Parlamenttikirjasto

perjantai 6. heinäkuuta 2012

Verkkopalveluja uudistamassa

Eduskunnassa käynnistettiin maaliskuussa projekti sekä eduskunnan julkisen verkkopalvelun että intranetin uudistamisesta. Tavoitteeksi asetettiin uudistetun julkisen verkkopalvelun käyttöönotto alkuvuodesta 2013.  

Hanketta varten perustettiin internet-, intranet- ja hakupalvelu-työryhmät sekä tekninen työryhmä. Itse osallistun internet-työryhmän työskentelyyn. Kevään aikana keskityttiin tavoitetilan määrittelyyn. Tavoitetilan määrittely toteutettiin workshop-työskentelynä, minkä lisäksi pidettiin pienempiä työpalavereja. Lisäksi työryhmät kokoontuivat ja työstivät tietoja ja luonnoksia konseptin tuottamista varten. 

Uudessa verkkopalvelussa tavoitellaan uudenlaista konseptia ja uusia ideoita siitä, minkälainen parlamentin verkkopalvelun tulisi olla. Myös visuaalinen ilme uudistuu. Lisäksi verkkopalvelun sovellusalusta vaihtuu ja tapa julkaista, näyttää ja ylläpitää sisältöjä muuttuu. 

Tavoitteena on uudistaa myös Eduskunnan kirjaston julkinen verkkopalvelu. Uudistuksen yhteydessä kirjaston verkkosivusto pyritään saamaan entistä kiinteämmäksi osaksi eduskunnan verkkosivuja. Kirjaston osalta verkkopalvelun uudistaminen on vasta alkuvaiheessa. Käynnistämme verkkopalvelumme uudistamisen kokoamalla kirjaston verkkosivuihin liittyviä toiveita ja ideoita verkkopalvelukyselyllä. 

Jotta saisimme uudistetusta verkkopalvelustamme mahdollisimman hyvin käyttäjien toiveita ja tarpeita vastaavan, käytämme suunnittelussa apuna osallistavia ja käyttäjäkeskeisiä menetelmiä. Verkkopalvelukyselyn lisäksi toteutamme suunnittelutyöpajan, johon toivomme käyttäjiä keskustelemaan kanssamme siitä, minkälaisia palveluja verkkosivuille toivotaan. Lisäksi järjestämme käytettävyystestejä.

Toivomme, että vastaisit verkkopalvelukyselyymme. Kyselyn yhteydessä tiedustelemme myös halukkuuttasi osallistua suunnittelutyöpajaan ja käytettävyystestiin - osallistujille on luvassa pieni palkkio. Suunnittelutyöpaja on tarkoitus toteuttaa alkusyksystä, käytettävyystestit myöhemmin syksyllä. 

Kaikkien verkkopalvelukyselyyn vastanneiden kesken arvotaan elokuvalippuja. Kyselyyn vastaaminen tapahtuu anonyymisti.

Tervetuloa vaikuttamaan Eduskunnan kirjaston verkkopalvelujen kehittämiseen!
Leena Karjalainen

Ei kommentteja: