Parlamenttikirjasto

perjantai 6. syyskuuta 2019

Syysblogi

Valokuva: Päivi Erkkilä

Eduskunnan istuntokausi on nyt käynnistynyt. Kirjastokin on jälleen avannut ovensa sisäänkäynnin muutostöiden aiheuttaman kesätauon jälkeen. Kesäkuukausina asiakkaita palveltiin väliaikaisessa kesäkirjastossa, jossa asiakkaita kävikin koko kesän ajan ilahduttavan paljon. Kirjastolle oli tärkeätä tarjota tiedontarvitsijoille mahdollisimman hyvä palvelu ja pääsy tarvittavaan aineistoon myös poikkeustilanteessa. Monelle kirjaston mittavaa aineistoa hyödyntävälle tutkijalle järjestelymme tuli todella tarpeeseen. Kesäkirjasto saikin tästä paljon kiittävää palautetta, mikä luonnollisesti ilahduttaa meitä ja osoittaa kirjastotyön tärkeyden jälleen kerran. Arvostamme asiakkaitamme tekemällä asioita, joita asiakkaamme arvostavat!

Eduskunnan syksy tulee tälläkin kertaa olemaan mielenkiintoinen. Uusi eduskunta on aina uusi eduskunta ja nyt se pääsee aloittamaan toden teolla ensimmäinen täyden istuntokautensa. Uusia edustajia on poikkeuksellisen paljon ja ministeriaitionkin kasvot ovat lähes tyystin vaihtuneet. Kirjaston hallituksessa on myös uusia kasvoja, joskin puheenjohtajana jatkaa edelliseltä kaudelta kansanedustaja Pauli Kiuru (kok).

Kirjaston ensimmäinen aukioloviikko on näyttänyt, että asiakkaat ovat löytäneet meidät uudestaan, mikä ilahduttaa meitä suuresti. Tästä on ilo jatkaa kohti edessä siintäviä vuodenaikoja, joista ensimmäisenä saapuu syys.

Tervetuloa eduskunnan ja kansalaisten yhteiseen kirjastoon!

Antti Virrankoski
Kirjastonjohtaja

Ei kommentteja: