Parlamenttikirjasto

perjantai 23. toukokuuta 2014

Avajaisviikolta
Eduskunnan kirjasto avautui maanantaina 19.5. Aika Postitalon tiloissa oli sinänsä mielenkiintoista ja sijaintikin erinomainen, mutta palvelumme olivat tilojen pienuudesta johtuen hieman vajavaiset, lukusali minikokoa ja aineistot hajautettuina moneen paikkaan.


Avajaispäivänä 19.5. muutama asia oli vielä ns. vaiheessa. Alkukeväästä kävi ilmi, ettei Unigrafia enää tarjoa kopiokortteja ja -koneita Eduskunnan kirjaston käyttöön ja siinä vaiheessa tuli kiire nopeasti kehitellä korvaava ratkaisu. Tällainen löydettiinkin ja otettiin suoraan käyttöön aikapulasta johtuen  ilman testausta. Hankimmekin tästä nyt kokemuksia ja teemme palvelun hienosäätöä saatujen kokemusten perusteella myöhemmin.

Asiakastietokoneiden asennus Eduskunnan tietohallinnon kiireiden takia ajoittui avaamista edeltä viikolle ja hyvistä suunnitelmista huolimatta joitakin ongelmia ja viivästyksiä esiintyi mm. asiakasverkon ja varsinkin erikoistyöasemien käyttöönotossa. Valtaosin nämä ongelmat saatiin kuitenkin ratkaistua maanantaihin mennessä. Avajaispäivänä tekniikka ja palvelut toimivatkin jo kohtuullisen hyvini. Henkilökunta hieman hapuili etsiessään eri paikkoihin siirrettyjä aineistoja ja asiakaspalvelupisteen tavaratkin tuntuivat olevan väärissä paikoissa.Todennäköisesti kesäkeleistä johtuen varsinaista  kävijäryntäystä ei ilmennyt ja näin saatoimme vielä täydentää puuttuvia palikoita ja harjoitella uuden kopiointi- ja tulostuspalvelun käyttöönottoa.  Kuluneen viikon aikana yleisölle järjestettiin päivittäin useita esittelykierroksia ja niihin osallistui sekä eduskunnan väkeä että muuta yleisöä. Helpottavaa oli havaita,että ainakin osa vanhoista asiakkaistamme löysivät tiensä kirjastoon heti ensimmäisinä päivinä - joukossa mm. suurlähettiläs Klaus Törnudd - Eduskunnan kirjaston käyttäjä vuodesta 1949!

Nyt perjantaina näyttää siltä, että viikko on sujunut hyvin. Tilat ja tekniikka toimivat. Joidenkin ohjeiden, esitteiden tilakarttojen teko on vielä vaiheessa. Nämä valmistuvat lähiviikkojen aikana. Ja mikä tärkeintä eli palvelut ovat entisellään, tai mielestämme entistä paremmat. Peruskorjauksen myötä löytyvät uudet tilat asiakaskonsultoinnille, ilmastointi toimii nyt myös lukusalissa ja uutuutena tiloja on tarjolla myös työryhmätyöskentelyyn. Tervetuloa vanhat ja uudet asiakkaat tutustumaan Eduskunnan kirjaston uusittuihin tiloihin Aurorankatu kuuteen! Viralliset avajaiset järjestetään ensi syksynä.


Heikki Rajala

Ei kommentteja: