Parlamenttikirjasto

perjantai 20. tammikuuta 2012

Toiminnallinen vuosi 2012

Tammikuu on alkanut Eduskunnan kirjastossa vilkkaasti - paitsi blogikirjoittamisen osalta. Tulevan IFLA-kokouksen lisäksi henkilökuntaa työllistää erityisesti myös kirjaston kevättalvella tapahtuva muutto pois nykyisten tilojen remontin tieltä sekä toiminnan käynnistäminen toukokuussa Postitalon  neljännen kerroksen tiloissa.

Kirjaston porukka on mukana monenlaisissa tätä emoprojektia suunnittelevissa ja toteuttavissa työryhmissä, eikä aikaa tahdo irrota esim. bloggaamiseen. Itsellänikin on muutama päivä kulunut oman työhuoneeni siivoamisessa tarpeettomaksi käyneestä materiaalista ja työ on edelleen pahasti kesken. Esimerkiksi kirjaston verkkotoimituksessa muuttoa on puitua monesti ja mietitty erityisesti tiedotuksellista puolta. Tähän liittyen kirjastolle hankittiin uusi digijärjestelmäkamera, jolla voi ottaa myös videoklippejä. Tavoitteena on mm. taltioida kuvaa nykyisiistä tiloista ennen muuttoa, muuttoprosessia, toimintaa Postitalossa ja julkaista tätä materiaalia myös sosiaalisessa mediassa.

Mielestäni tunnelma työmaalla on tällä hetkellä odottava, osin hektinenkin. Toisaalta olen jutellut kollegojen kanssa ja useimmat suhtautuvat muuttoon ja ennen kaikkea toimintaan Postitalossa - vaikka tilat ovat pienet ja palvelut rajoitetut - positiivisesti, jopa innostuneesti. Yllätyksiä on varmasti odotettavissa vielä matkan varrelta ennen kuin homma on täysin klaarattu. Joustavaa asennetta tullaan tarvitsemaan tulevina aikoina sekä henkilökunnalta että asiakkailtamme. Nyt tapahtuu monenlaista - ja pitääkin tapahtua!

Kävimme eräällä porukalla tällä viikolla Postitalossa katsomassa kirjaston tulevia tiloja. Ohessa kuva käynniltä.


Heikki RajalaLinkki Eduskunnan kirjaston muuttotiedotteisiin
 

Ei kommentteja: