Parlamenttikirjasto

perjantai 14. elokuuta 2015

Lyhyempiä ja pidempiä lomia ja tulevasta


Palasin tällä viikolla kesälomalta sorvin ääreen ja pääsin heti maanantaiaamuna asiakaspalvelupäivystykseen. Enpä ehtinyt etukäteen hirveästi jännittää sitä, vieläkö työ sujuu, muistanko tarvittavat asiat jne. Toisaalta asiakaspalvelutyössä ei koskaan tule lopullisen valmiiksi tietäjäksi, joten samalla terveellä asenteella yhteistyössä asiakkaan kanssa asialliset hommat hoituvat ennen, nyt ja tulevaisuudessakin.

Viimeinen lomaviikko oli säiden puolesta optimaalinen. Aurinko paistoi ja lämpöä parisenkymmentä astetta eli juuri sopivasti, että saatoin harrastaa suuresti rakastamaani ulkoilmaelämää - istuskella laitureilla, kävellä metsissä ja rannoilla, pyöräillä ympäri Helsingin niemen. Ja uida saunomisen välissä meressä.


Työviikon aikana olen rutiinitehtävien ohella palautellut mieleen mitä kaikkea juttuja onkaan kirjastossa työn alla tulevan syksyn aikana ja mikä on minun roolini niissä. Tulevia asioita ovat mm kirjaston joidenkin intrasivujen päivittämiseen ja ylläpitoon liittyviä  tehtäviä. Suunnitteilla on myös kuva- ja karttamateriaalia ja video-oppaita, joilla voisi paremmin  havainnollistaa kirjaston tiloja, kokoelmia ja palveluita.

Myös yksi keskeneräinen projekti on pyörinyt mielessä ja jotakin konkreettista sen tiimoilta olen tehnytkin kuluneella viikolla. Toukokuun lopussa tein videohaastattelun syksyllä "pidemmälle lomalle jäävästä" eli eläkkeelle siirtyvästä esimiehestäni Marja Oksa-Pallasvuosta. Nyt olen katsellut ja editoinut haastattelumateriaalia. Jäljellä on loppuhionta sopiviksi paketeiksi ja jakeluun ainakin kirjaston omalle väelle  "muistoksi, hyödyksi ja huviksi."

Haastattelussa Marja kertoo mietteitään mm työurastaan ja Eduskunnan kirjaston tehtävistä. Sovittiin hänen kanssaan, että voin julkaista jonkin haastatteluklipin myös kirjaston avoimella YouTube -kanavalla. Tässä linkki minuutin kestoiseen klippiin, jossa Marja lyhyesti kertoo ajatuksiaan Eduskunnan kirjaston roolista ja tehtävistä tulevaisuudessa.

Lopuksi - hienoa, että hyvät kelit näyttävät jatkuvan ensi viikollakin. Lomaa se on viikonloppulomakin! Toivotaan kaikki yhdessä intiaanikesää tulevalle syksylle 2015!

Heikki Rajala

Kuva: Marja Oksa-Pallasvuon läksijäiskahvitilaisuudesta 29.5.2015.Paikka Kansallismuseon kahvila.Kuvaaja:Heikki RajalaEi kommentteja: