Parlamenttikirjasto

perjantai 15. huhtikuuta 2011

"Lisää kuvia blogiin niin jutut elävöityisivät."

Parlamenttikirjato-blogin ensimmäinen juttu oli "Blogien määrä ja laatu" ja se julkaistiin 24.7.2007. Siitä lähtien blogin ulkoasu on pysynyt lähes samana. Nelisen vuotta on (virtuaali)maailmassa pitkä aika vaalia muuttumattomuutta. Tarvittiin Eduskunnan kirjaston käyttäjäkysely 2010 ennen kuin ulkoasun uudistaminen tuli ajankohtaiseksi. Hyvä lisä oli Bloggerin antamat uudet mahdollisuudet blogin ulkoasun muokkaamiseksi.

Käyttäjäkyselyn verkkopalveluihin liittyvässä kysymysosiossa pyydettiin sanallista palautetta tai kehittämisideoita sekä pyydettiin kertomaan, mitä verkkopalveluja pitää hyödyllisinä. Parlamenttikirjasto-blogi sai mm. tällaiset kommentit:
"Kiva kun olette mukana sosiaalisessa mediassa! Blogi on kiva juttu."
"Lisää kuvia blogiin niin jutut elävöityisivät."

Blogin uusi ulkoasu otettiin pääosin käyttöön huhtikuun alussa. Blogiin kaivattua elävöittämistä on toteutettu sijoittamalla blogin vasempaan laitaan kuvia kirjaston tiloista ja palvelutilanteista. Kuvat toimivat linkkeinä kirjaston www-sivuille. Ensimmäinen kuva johdattaa kirjaston tehtäviin ja tavoitteisiin ja klikkaamalla kirjastokortin kuvaa pääsee täyttämään kirjastokorttihakemusta. Kuvia ja linkkejä on tarkoitus vaihdella ajan mittaan ja tehdä näin tutuksi kirjaston palveluja ja tiloja blogin lukijoille. Jatkossa myös  blogitekstien kuvitusta pyritään lisäämään.

Vanhaan blogin ulkoasuun verrattuna Parlamenttikirjasto on nyt selkeämmin Eduskunnan kirjaston blogi. Blogin yliökuva on sama kuin kirjaston julkisten verkkosivujen etusivulla. Blogin värit sininen, punainen ja valkoinen ovat myös tuttuja kirjaston www-sivuilta.

Parlamenttikirjasto -blogin ei ole tarkoitus säilyä nykyisessä kuosissaan seuraavaa vaalikautta.Vaihtelu virkistää ja ajoittaiset muutokset ovat tarpeellisia. Toivomme lukijoiltamme  edelleen kommentteja blogiteksteihin ja kaikenlaista muutakin blogiin liittyvää palautetta!


Päivi Erkkilä & Heikki Rajala

PS.
Muistakaa käydä sunnuntaina äänestämässä!

3 kommenttia:

Mervi kirjoitti...

Suuri osa blogien lukijoista (noh, ainakin minä, aktiivilukija) lukee riiderin kautta, jolloin blogin ulkoisella olemuksella ei ole mitään väliä, siellä vain asia ratkaisee. Minä näenkin pyynnön "lisää kuvia" tarkoittavan nimenomaan kuvia postauksiin, sillä sieltä ne välittyvät myös riider-lukijoille.

Ei sillä, nyt kun postauksessa oli asiasta maininta, poikkesin poikkeuksellisesti tänne perille saakka. Kivan näköistä toki.

Kirjaston blogi-toimitus kirjoitti...

Kiitos kommentista ja vinkistä!

FinnBlogger kirjoitti...

Tämä blogi kelpaa mielestäni mallikappaleeksi siitä, miten bloggeriin voi saada siistin ja arvokkaan näköisen blogin.

Jos blogitekstit olisivat tästä pidempiä, niin kuvia voisi varmaankin käyttää. Tällaisessa lyhyessä postauksessa kuvien käyttö voi pilata harmoonisen tunnelman, joka tämänkin kirjoituksen ja taustan symbioosissa hehkuu.